Suomen virallinen tilasto

Elinolotilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
856 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä vuonna 2018
27.3.2020
Köyhyys- tai syrjäytymisriskissä oli 856 000 suomalaista eli 15,8 prosenttia koko kotitalousväestöstä vuonna 2018, ilmenee Tilastokeskuksen elinolotilastosta. Riskissä olevien määrä laski edeltävästä vuodesta noin 34 000 henkilöllä, ja osuus oli samalla tasolla kuin vuonna 2016. Riskissä olevien määrä väheni mittarin kaikilla ulottuvuuksilla, niin pienituloisuuden, vajaatyöllisyyden kuin vakavan aineellisen puutteenkin osalta.

Seuraava julkistus:
5.5.2020

Kuvaus: Elinolotilasto kuvaa kotitalousväestön elinolosuhteita eri näkökulmista, kuten köyhyys- tai syrjäytymisriskiä, koettua hyvinvointia ja toimeentuloa, terveyttä ja asumista väestöryhmittäin Suomessa. Tietoja kerätään vuosittain tulo- ja elinolotutkimuksella, jonka pohjalta tuotetaan myös tulonjakotilaston otospohjaiset tiedot sekä Suomen tiedot Eurostatin EU-SILC-tutkimukseen. Osa tilastossa julkaistavista tiedoista kerätään vain määrävuosina, mutta osa tiedoista vuosittain.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: elinolot, subjektiivinen toimeentulo, toimeentulo, köyhyysriski, syrjäytymisriski, koettu hyvinvointi, terveys, asuminen, sosioekonominen asema, kotitaloudet.
Tilastot asiasanoittain >>>

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Elinolotilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2669-8854. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 8.4.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/eot/index.html