Autokaupan määrävuosiselvitys

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Autokaupassa moottoriajoneuvojen vähittäis- ja tukkukauppa lähes yhtä suuret
25.4.2012
Vuonna 2010 Tilastokeskuksen mukaan autokaupan tuotteiden lähes 14,5 miljardin euron liikevaihdosta moottoriajoneuvojen vähittäiskaupan osuus oli 37,1 prosenttia ja moottoriajoneuvojen tukkukaupan 36,1 prosenttia. Autokaupan koko liikevaihto oli lähes 15,3 miljardia mukaan luettuna muu vähittäis- ja tukkukauppa sekä liikevaihto muista toiminnoista. Moottoriajoneuvojen osien ja varusteiden vähittäiskaupan osuus oli 7,9 prosenttia, kun niiden tukkukaupan osuus oli 10,9 prosenttia. Huolto- ja korjauspalveluiden osuus autokaupan tuotteiden liikevaihdosta oli 8 prosenttia.

Seuraava julkistus:
Tästä tilastosta ei vuonna 2016 ilmesty suomenkielisiä tilastojulkistuksia.

Kuvaus: Autokaupan selvitys toteutetaan määrävuosittain yrityksille suunnattuna kyselynä, jossa on mukana moottoriajoneuvojen kauppa, korjaus ja huolto sekä polttoaineiden vähittäismyynti. Otostutkimuksen yritykset valitaan siten, että mukana on eri kokoisia yrityksiä. Otosyrityksiltä saadut vastaukset korotetaan vastaamaan koko kehikon yritysten tietoja toimialoittain ja CPA-luokittain. Tiedot koskevat autokaupan liikevaihdon jakautumista tuotteittain. Vuonna 2006 toteuttava kysely koskee vuotta 2005 ja seuraava koskee vuotta 2010.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: ajoneuvot, autokauppa, autot, kauppa, liikevaihto, moottoriajoneuvot, polttoaineet, tukku- ja vähittäiskauppa, tukkukauppa, vähittäiskauppa, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>

Viittausohje:

Tilasto: Autokaupan määrävuosiselvitys [verkkojulkaisu].
ISSN=2242-802X. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 29.8.2016].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/auma/index.html

Jaa