Suomen virallinen tilasto

Asunnot ja asuinolot

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yhä enemmän 2015
13.10.2016
Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 valmistui kaikkiaan 27 000 uutta asuntoa, joista vuokra-asuntoja oli 37 prosenttia. Uusia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja oli valmistuneista asunnoista noin 8 000, mikä on lähes neljä kertaa enemmän kuin valtion korkotukemia vuokra-asuntoja. Tällä vuosikymmenellä valmistuneissa rakennuksissa on vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja keskimäärin kaksi kertaa enemmän kuin korkotuettuja asuntoja. Näistä vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista on pääkaupunkiseudulla 33 prosenttia ja korkotuetuista vuokra-asunnoista 43 prosenttia.

Seuraava julkistus:
22.5.2017

Kuvaus: Asunnot ja asuinolot -tilasto on vuositilasto ja se kuvaa olemassa olevaa asuntokantaa, asuntojen lukumäärää ja asuntokuntien asuinoloja kunkin vuoden viimeisenä päivänä. Asuntokantaan sisältyvät sekä vakituisesti asutut asunnot että vailla vakinaisia asukkaita olevat asunnot ja huoneistot. Tilastokeskukseen asuntotiedot saadaan pääosin Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä, johon kuntien rakennusvalvontaviranomaiset ilmoittavat rakennuksia ja asuntoja koskevat rakennusluvanvaraiset tiedot. Asuntokunnan muodostavat kaikki samassa asunnossa vakinaisesti asuvat henkilöt. Asuntoja kuvataan mm. asunnon hallintaperusteen, talotyypin, huoneluvun ja varusteiden mukaan sekä asuntokuntia rakenteen, elinvaiheen ja asuntokunnan jäsenten iän mukaan. Tilastoja voidaan tuottaa kaikilla kunta- ja koordinaattipohjaisilla aluejaoilla sekä postinumeroalueittain. Asunnot ja asuinolot -tilasto on kokonaisaineisto.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuminen, asumisoikeusasunnot, asumistaso, asumistiheys, asumisväljyys, asunnot, asuntokanta, asuntokunnat, elinolot, huoneistot, omistusasunnot, vuokra-asunnot.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Asunnot ja asuinolot -tilasto
26.5.2009
Asunnot ja asuinolot -tilasto korvaa aiemman Asuntokantatilaston ja Asuntokunnat ja asuinolot -tilaston.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Asunnot ja asuinolot [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-6745. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 29.4.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/asas/index.html

Jaa