Tiedote 15.4.2011

Nuorten ympäristöaiheinen tilastokilpailu ratkennut

Toista kertaa järjestettävän kansainvälisen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailun Suomen finaali on ratkennut. Yläastesarjan voittajat tulevat Peltolan koulusta Vantaalta, ja lukiosarjan voitto meni Lyseonpuiston lukion oppilaille Rovaniemelle.

Yläaste- ja lukioikäisille suunnatun kilpailun tavoitteena oli parantaa nuorten valmiuksia kuvata omaa ympäristöään tilastollisin keinoin sekä käyttää tilastoja arjessa. Tehtävänä oli laatia tilastollinen posteri eli tutkimusjuliste 2–3 hengen joukkueessa jostakin ympäristöön liittyvästä aiheesta.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa, yläaste ja lukio. Suomessa kilpailuun osallistui 11 koulua ja yhteensä 198 oppilasta. Maaliskuussa järjestetyssä kansallisessa loppukilpailussa parhaimmistoon nousivat seuraava työt:

Yläkoulusarja

Lukiosarja

Kansainvälinen finaali heinäkuussa

Suomen kilpailun ensimmäisen sijan voittaneet julisteet käännätetään englanniksi ja toimitetaan kansainväliseen loppukilpailuun, joka käydään heinäkuussa 2011.

Kilpailun järjestää Kansainvälisen tilastoinstituutin alaisuudessa toimiva tilastojen opetusta sekä tilastojen luku- ja käyttötaitoa edistävä järjestö IASE (International Association of Statistical Education). Kansainväliseen kilpailuun on tähän mennessä ilmoittautunut runsaat 4 500 oppilasta eri puolilta maailmaa. Suomen kilpailun ovat järjestäneet Tilastokeskus, Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry ja Suomen tilastoseura ry.

Suomen kilpailua ovat tukeneet Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Nokia, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nordea, Sonera, Elisa, Fiskars ja Tallink Silja.

Kilpailun voittajat esittelevät postereitaan palkitsemistilaisuudessa, joka järjestetään seuraavasti:

Paikka: Akavatalo, Rautatieläisenkatu 6, Helsinki
Aika: Lauantai 16.4.2011 klo 14.30

Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Reija Helenius (09) 1734 3677, tietopalvelusuunnittelija Minna Korhonen (09) 1734 2627 Tilastokeskus


Linkkipolku

Olet sivulla: Etusivu > Ajankohtaista > Uutisia ja tiedotteita > Uutisia ja tiedotteita 2011 > Nuorten ympäristöaiheinen tilastokilpailu ratkennut

Navigointi

Ajankohtaista


Muualla palvelussa

kuva

På svenska In English Tulostusversio
Hakemisto| Sivukartta| Palaute| Yhteystiedot
Förstasidan| Home
Etusivu Tilastot Tietoa tilastoista Tiedonkeruut Tuotteet ja palvelut Ajankohtaista Tilastokeskus

Haku

Tilastokeskus
Tilastokeskus PalloVaihde 029 551 1000 PalloYhteystiedot PalloTekijänoikeudet ja käyttöehdot PalloPalaute