Evenemang och tävlingar

Under jubileumsårets evenemang tittar man närmare på den gångna utvecklingen och funderar på framtiden samt ger tips för utnyttjande av statistik. Jubileumsårets tävlingar uppmuntrar till användning av statistik och till nya sätt att åskådliggöra statistik.

 

Tävlingar

Användning av statistik – Tävlingar för media och studerande

Finlands 100-årsjubileum till ära arrangerade Statistikcentralens två tävlingar kring användning av statistik. I tävlingen ”Statistiken i media” sökte vi efter det bästa material som utnyttjar statistik i media. I tävlingen som riktar sig till studerande i yrkeshögskolor och universitet sökte vi efter det bästa elektroniska bidraget som åskådliggör statistik.

Nyheter 22.11.2017

Internationell statistikpostertävling 2016–2017

Den finländska finalen i den internationella statistiktävlingen i att läsa och använda statistik är avgjord. Tävlingen arrangerades nu för femte gången. Finlands 100-årsjubileum till ära var temat för tävlingen den här gången Finlands historia. Vinnarna bland högstadieeleverna kommer från Paraistenseudun koulu i Pargas. I serien för gymnasier segrade Erkon lukio från Orimattila.

Vinnarna i Finlands tävling belönas i samband med seminariet ”De unga och framtiden” som arrangeras 7.3.2017 i Musikhuset i Helsingfors. Arrangörer är Statistikcentralen, Statens ungdomsråd och Ungdomsforskningssällskapet. Evenemanget är öppet för media.

De posters som kom på första plats i Finland översätts till engelska och sänds till den internationella finalen. Resultaten från finalen offentliggörs i juli 2017 i Marrakech, Marocko.

Läs mera

Statistikpostertävlingens samarbetspartner