Koko Suomen juhla

Itsenäisen Suomen juhlavuosi on koko kansan juhla. Juhlavuoden tapahtumia organisoivat monet organisaatiot ja yhdistykset. Juhlintaa kokoaa ja koordinoi valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke.

Juhlavuoden kunniaksi perustetulla suomifinland100.fi-sivustolla esitellään Suomea ja kutsutaan suomalaisia mukaan rakentamaan juhlaa. Tilastokeskus on mukana juhlasivustolla esittelemässä Suomea ja suomalaisuutta tilastotiedon valossa:

Suomalaisten odotukset juhlavuodelle: Juhlatunnelmaa haetaan läheltä ja yhdessä

Suomen väestö: Lisäännymme - hillitysti, mutta varmasti

Suomalaiset kodit: Näin Suomessa asutaan

Suomalaiset kulttuurin harrastajina: Kulttuuri kiinnostaa - kirjat ja konsertit ovat kestosuosikkeja

Suomen metsät ja ilmasto: Ilmastonmuutos yllättää metsien maan?

Findikaattori – yhteiskunnan kehityksen kuva

Tilastokeskus ja valtioneuvoston kanslia ovat tehneet yhdessä tilastotiedon tuottajien kanssa suomalaista yhteiskuntaa tilastokuvioin ja tekstein esittelevän Findikaattori-palvelun. Findikaattorista saa kätevästi tietoa esimerkiksi Suomen väestönmuutoksista.

100 tasa-arvotekoa – yhdessäwww.tasaarvo100.fi

Tilastokeskus on mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa, jossa tehdään konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi.

Tilastokeskus osallistuu hankkeeseen parantamalla tasa-arvoa koskevan tilastotiedon saatavuutta ja näkyvyyttä. Tilastokeskus sitoutuu kehittämään erityisesti tasa-arvon teemasivuston tietosisältöjä ja sen ajantasaisuutta sekä tasa-arvotiedon löydettävyyttä.

Lue lisää tasa-arvoteoista

Tilastotietoa sukupuolten tasa-arvosta

Jaa