Statistikcentralens RSS-flöden

Vad är RSS?

RSS (Really Simple Syndication eller Rich Site Summary) är ett alternativt sätt att publicera innehåll på webben. Innehållsleverantören omvandlar informationen på webbsidan till RSS-format och mottagaren får ett meddelande om att det finns nytt innehåll på webbsidan. Detta sker med hjälp av en RSS-läsare. RSS informerar snabbt om ändringar på webbsidorna och användaren behöver inte kontinuerligt bevaka sidorna.

Hur tar man i bruk RSS?

För att ta i bruk RSS anger du adressen till ett RSS-flöde i läsarprogrammet.

Webbläsarna Firefox och Internet Explorer 7 visar RSS-ikonen, när webbplatsen tillhandahåller ett RSS-flöde. Flödet kan beställas genom att trycka på RSS-knappen. Det är också möjligt att använda ett RSS-läsarprogram som installeras separat.

Statistikcentralens RSS-flöden

Statistikcentralen tillhandahåller ett stort antal RSS-flöden. Flödena finns både på finska, svenska och engelska. Innehållet i de olika språkversionerna är inte alltid likadana.

Offentliggöranden:
http://tilastokeskus.fi/media/rss/2.0/julkistukset_sv.rss

Offentliggöranden efter ämne(26 ämnesområden, t.ex. Boende):
http://tilastokeskus.fi/media/rss/2.0/aiheet/asu_sv.rss

Offentliggöranden efter statistik (över 200 statistikområden, t.ex. Bostadspriser):
http://tilastokeskus.fi/media/rss/2.0/tilastot/ashi_sv.rss

RSS-ikonen syns på alla sådana sidor på Statistikcentralens webbplats som kan beställas i RSS-format. Genom att trycka på ikonen kommer du till den sida där du kan prenumerera på flödet.

Att använda Statistikcentralens RSS-flöden på andra webbplatser

Statistikcentralens material är upphovsrättsligt skyddat. Det är tillåtet att använda Statistikcentralens RSS-flöden på andra webbplatser. Du kan lägga till Statistikcentralens logo eller ange datakällan på något annat sätt i samband med rubriklistan. Logotypen får inte bearbetas eller ändras på något sätt.

Förfrågningar gällande RSS-flöden internet-toimitus@stat.fi.


Senast uppdaterad 4.9.2008