Tilastokeskuksen RSS-syötteet

Mikä RSS on?

RSS (Really Simple Syndication tai Rich Site Summary) on yksi tapa julkaista sisältöä verkossa. Tiedon tarjoaja koodaa sivustollaan julkaisemansa tiedon RSS-muotoon ja tiedon vastaanottaja saa ilmoituksen uudesta sisällöstä RSS-syötteen lukijaohjelman avulla. RSS:n avulla saa nopeasti tiedon www-sivustoilla tapahtuneista muutoksista tarvitsematta jatkuvasti erikseen tarkkailla sivustoa.

Miten RSS otetaan käyttöön?

RSS otetaan käyttöön määrittämällä lukijaohjelmaan halutun RSS-syötteen osoite.

Firefox- ja Internet Explorer 7 -selaimet näyttävät RSS-kuvakkeen, kun tarjolla on RSS-syöte. Syötteen voi tilata painamalla painiketta. Voit myös käyttää erikseen asennettavaa RSS-lukuohjelmaa.

Tilastokeskuksen tarjoamat RSS-syötteet

Tilastokeskus tarjoaa käyttöösi suuren määrän RSS-syötteitä. Syötteitä on saatavilla sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi. Eri kieliversioiden sisällöt eivät ole välttämättä samanlaisia.

Tilastojulkistukset:
http://tilastokeskus.fi/media/rss/2.0/julkistukset.rss

Tilastojulkistukset aiheittain (26 aihealuetta, esim. Asuminen):
http://tilastokeskus.fi/media/rss/2.0/aiheet/asu.rss

Tilastojulkistukset tilastoittain (yli 200 tilastoa, esim. Asuntojen hinnat):
http://tilastokeskus.fi/media/rss/2.0/tilastot/ashi.rss

RSS-syötteen kuvake on näkyvissä kaikilla niillä Tilastokeskuksen verkkopalvelun sivuilla, mistä RSS-syöte on tilattavissa. Painamalla kuvaketta pääset sivulle, josta voit tilata syötteen itsellesi.

Tilastokeskuksen RSS-syötteiden käyttö muilla sivustoilla

Tilastokeskuksen materiaali on tekijänoikeudellisesti suojattua. Tilastokeskuksen RSS-syötteiden käyttö on luvallista muilla sivustoilla. Otsikkolistan yhteyteen voi liittää Tilastokeskuksen logon tai muun maininnan tietolähteestä. Logoa ei saa millään tavoin käsitellä tai muuttaa.

Yhteydenotot RSS-syötteisiin liittyvissä asioissa internet-toimitus@tilastokeskus.fi.


Päivitetty 26.8.2008